Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2012 15:25 - Гражданското общество, незаинтересоваността на електоралните единици и техните надежди!
Автор: evalten Категория: Политика   
Прочетен: 1792 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.07.2012 15:25


Позиция в отговор на коментар за "Престъпната Империя: Огнян Донев - Любомир Павлов": http://www.facebook.com/Ognian.Donev.Lubomir.Pavlov

Уважаема г-жо Toncheva Ely, 

изглежда, че вие наистина от нищо не се интересувате. Не сте се интересувала и преди 3 години, както и преди всички предишни избори, и в края на всеки мандат.
Кой какво е обещавал и какво е направил?
Не виждате ли, че крадецът вика: Дръжте крадеца!? В това ли вярвате и на такива като него?

Всеки от политиците СЪЗНАТЕЛНО обещава и много добре знае, че никой няма да го съди, че не е спазил обещанията си и никой не е осъден за зулумите, които е правил през своето управление, тъй като те са били най-вече в чужд интерес, а той съвпада с интереса на този, който е отговорен за неговото "издигане" във властта.
Критерий за "способен" и "надежден" политик. Политик с "качества". 
Сред управляващите има едно негласно правило: Никой не изпълнява заканите си спрямо предишните управляващи, а изпълнява притчата за "трите плика", налага си автоконтрол и автоцензура като при болшенството журналисти.

Лошо е, че сте била заблудена преди 3 години, както и другите, които мислят като вас, но още по-лошо е, че и сега сте заблудена като се надявате "това управление да доведе престъпните босове до затвора".
Моля, да ме извините, но съм убеден, че вие, както и тези, които мислят като вас /повтарям това няколко пъти, защото не сте малко/, сте тотално заблудени и утре ще се втрурнете да "вярвате" на следващия "месия" със следващия политически ПРОЕКТ, с който ТЕ, техните кукловоди ще се опитат да ИЗЛЪЖАТ електората. А ако не сте заблудени, значи, че СЪЗНАТЕЛНО позицията ви е такава и ще се възползвате, както сега вероятно се възползвате, с "надежда" към следващите в управлението, било то и от "Граждани за България", налагани по всякакъв начин или от някаква безпринципна коалиция, за която ще кажат "Така е решил електоратът!".

Зная, че ще възразите на тези мои думи, но кажете ми, колко от задържаните висши държавни чиновници, срещу които се водиха или се водят дела, бяха осъдени или ще бъдат осъдени?
Няма как да стане това, защото тези, които обществото е овластило да се борят с престъпността, правоохранителните и правораздавателните органи, са вътре почти с двата крака, което означава болшинството от тях. Свързани са в разни схеми, в които участва и политическата КЛАСА, както и разни други организации, с всякакво финансиране.

Няма как да стане това, след като при нас всичко е сбъркано.
- Комунистическият режим беше обявен за престъпен със закон, а голяма част от тези, които олицетворяваха тогавашната власт, елита на Партията и нейната номенклатура, авангарда на тайните служби за държавна/партийна сигурност еволюираха от върли комунисти/социалисти/антикапиталисти в Топ капиталисти и подобни демократи, както и от атеисти в "дълбоко" вярващи християни.
- Противниците на НАТО и ЕС станаха отявлени поддържници на същите.
- Пробутваха ни за премиери, президенти и други висши постове граждани с небългарско или с двойно гражданство, както и наследник на царска фамилия.
- Вкараха в политиката други, на които предците са "съдени" от "народния съд", а те са се подвизавали в структури и на нива забранени за наследници на "врагове на народа", сега Баш демократи от десния спектър, други, верни защитници на тоталитарната държава и нейната партия и/или "собственици" на "демократични" медии и на какво ли още не.
- Направиха "бизнесмени", които "се включиха" и в политиката, такива, които достойно биха се конкурирали в състезание за най-голяма вратна обиколка или на друга част от тялото и, които си спомнят заглавието на единствената четена от тях книга като "Овчарчето Калитко" или "Винету" и, които биха заели същите места за най-висок IQ, но в обратен ред.

Много неща могат да се изреждат за нашето състояние, а то няма да се промени по демократичен /единственият/ път, ако всеки с право на глас не проявява интерес и не си отговори на следните прости въпроси:
- Кои са водещите кандидати и другите около тях?
- От къде са тръгнали и позицията им преди 10.11.1989 г.?
- Кои са "многобойци" и "партийни номади" и през колко партии са минали?
- Фигурират ли или се предполага, че фигурират в разни списъци със прозвища?
- Какво се носи в публичното пространство за тях?

Един задоволителен отговор на тези въпроси би показало истинското лице на кандидатите, кой от тях заслужава и дали изобщо някой заслужава гласа на независимия избирател. И докато не се събере една критична маса от независими избиратели-ГРАЖДАНИ и не се изхвърлят веднъж завинаги политиците-БЪЛГАРОФОБИ от водещите позиции, тази, сегашната ПРИКАЗКА няма да има край за политическата ни КЛАСА и всички ние ще проклинаме настоящето си, което е изпълнено с ДЕМАГОГИЯ, ЛЪЖИ, МАНИПУЛАЦИИ И ЛИЦЕМЕРИЕ, както във вътрешен, така и във външен план. Настояще, характеризиращо се с "мъртва хватка", в която е поставено болшинството от българското население и, което е превърнато в същества-консуматори и обслужващ персонал, за доене и стригане, живеещи само за едното оцеляване.

Казват, че "надеждата умира последна", но когато човек изгуби връзка с реалността, тогава тези надежди могат да се окажат говежди, както някои се изразяват или, ако реално нищо не направим за да бъдем ГРАЖДАНИ, тогава оставаме в "Ад"-а, от "Божествена комедия" на Данте Алегиери и "..., надежда всяка тука оставете".

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evalten
Категория: Политика
Прочетен: 104780
Постинги: 11
Коментари: 53
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930